🎉 Spustili sme náš nový doplnok WordPress! Stiahnuť teraz

Elektronický obchod v Nemecku

Chcete so svojím internetovým obchodom dobyť nemecký trh? Nemci patria medzi najväčších online kupujúcich v Európe. S viac ako 83 miliónmi obyvateľov je elektronický obchod v Nemecku takmer päťkrát väčší ako v Holandsku a celkový obrat elektronického obchodu je dvakrát vyšší. V roku 2021 bude 12 % elektronického obchodu v Nemecku tvoriť nákup zo zahraničia. Dostatočný dôvod na to, aby ste preskúmali, či bude váš internetový obchod úspešný aj v nemčine. Ak vytvárate internetový obchod, uistite sa, že všetky potrebné informácie nájdete na svojej webovej stránke. Nemecký zákazník chce pred nákupom online vedieť všetko o predpisoch, možnostiach vrátenia tovaru a podmienkach. Uprednostňuje tiež kvalitu a referencie pred nízkou cenou. Preto tomu prispôsobte svoje kľúčové slová. S pomocou Clonable je vytvorenie nemeckého webového obchodu alebo webovej stránky hračka.

3 najobľúbenejšie zahraničné online nákupy:
  1. Čína

  2. Spojené kráľovstvo

  3. Rakúsko

3 najobľúbenejšie kategórie výrobkov:
  1. Oblečenie a obuv (30%)

  2. Dom a záhrada (15%)

  3. Šport a koníčky (14%)

3 najobľúbenejšie spôsoby platby:
  1. Digitálna peňaženka (Paypal, Allpay; 52 %)

  2. Kreditná karta (16 %)

  3. Na účet (13 %)

Čísla: Cezhraničné prieskum zákazníkov elektronického obchodu, ktorý uskutočnila Medzinárodná poštová spolupráca (IPC)

Spoľahlivosť a ochrana osobných údajov

Nemci pripisujú veľkú hodnotu spoľahlivosti a schváleniu. Schvaľovacou pečaťou preukážete, že váš internetový obchod schválila nezávislá inštitúcia, a zvýšite tak šance na nákup zo strany nemeckého zákazníka. Pri preklade webovej stránky do nemčiny je preto určite rozumné požiadať o značku dôveryhodnosti. Tieto nemecké značky dôvery sú najbežnejšie:

Súkromie online sa vysoko cení aj v Nemecku. Nemecké zákony o ochrane súkromia, kolofóne (Impressum), kopírovaní, ochrane a uchovávaní údajov sú oveľa prísnejšie ako v Holandsku. Datenschutzerklärung je povinný aj vtedy, ak na svojej webovej stránke spracúvate osobné údaje. Uvádza sa v ňom napríklad, ako a prečo zhromažďujete údaje o zákazníkoch. Uvádzate tiež, ako sa môže váš zákazník napríklad odhlásiť z odberu informačného bulletinu. Toto vyhlásenie umiestnite na viditeľnom mieste vo svojom internetovom obchode, napríklad v hornej alebo dolnej časti domovskej stránky.

Obľúbené webové obchody

Pokiaľ ide o elektronický obchod v Nemecku, existuje niekoľko populárnych stránok, ktoré sa odlišujú od ostatných. Najobľúbenejšou stránkou elektronického obchodu v Nemecku je Amazon, za ktorým nasledujú eBay a Otto. Medzi ďalšie obľúbené stránky patria Zalando, AliExpress a Rakuten.

Podujatia elektronického obchodu

V neposlednom rade sa v Nemecku koná niekoľko dôležitých podujatí v oblasti elektronického obchodu, ktoré stoja za pozornosť. Patrí medzi ne konferencia DMexco, konferencia Online Trade Kongress a veľtrh Internet World Expo.

Máte ešte otázky?

Potom vyplňte nasledujúci formulár.

Súvisiace blogy: