🎉 Spustili sme náš nový doplnok WordPress! Stiahnuť teraz

Cezhraničný elektronický obchod v Oceánii: online predaj v Austrálii a na Novom Zélande

Ak chcete predávať online v Austrálii a na Novom Zélande, musíte poznať odlišné pravidlá cezhraničného elektronického obchodu v každej krajine. Napríklad v Austrálii platia prísne zákony týkajúce sa zasielania tovaru spotrebiteľom zo zahraničia a pred začatím obchodovania sa musíte uistiť, že spĺňate všetky príslušné predpisy. Naopak, na Novom Zélande je cezhraničný elektronický obchod pomerne jednoduchý a stačí venovať pozornosť niekoľkým kľúčovým bodom.

Pokiaľ ide o cezhraničný elektronický obchod v Oceánii, je potrebné zvážiť niekoľko kľúčových vecí:

1. V Austrálii musíte poznať rôzne zákony týkajúce sa zasielania tovaru spotrebiteľom zo zahraničia. Pred začatím obchodovania sa uistite, že spĺňate všetky predpisy.

2. Na Novom Zélande je cezhraničný elektronický obchod pomerne jednoduchý. Pozornosť musíte venovať len niekoľkým kľúčovým otázkam, ako je napríklad daň z pridanej hodnoty a clo.

3. Pri predaji zákazníkom v Austrálii a na Novom Zélande berte do úvahy rôzne časové pásma.

4. Upozorňujeme na odlišné kultúrne normy v jednotlivých krajinách. Napríklad v Austrálii je neslušné zjednávať o cenách, zatiaľ čo na Novom Zélande je to úplne prijateľné.

5. Pri predaji zákazníkom v Oceánii môžu byť náklady na dopravu vysoké, preto ich zohľadnite vo svojich cenách.

Austrália aj Nový Zéland sú obľúbené trhy pre cezhraničné elektronické obchodovanie, preto sa musíte uistiť, že je vaša webová stránka optimalizovaná pre obe krajiny. Používajte obsah vhodný pre danú krajinu a preložený obsah a prispôsobte platobné metódy tak, aby zákazníci v oboch krajinách mohli od vás ľahko nakupovať. Ak sa budete riadiť vyššie uvedenými tipmi, budete mať pri predaji v Austrálii a na Novom Zélande väčšiu šancu na úspech.

Máte ešte otázky?

Potom vyplňte nasledujúci formulár.

Súvisiace blogy: