🎉 Spustili sme náš nový doplnok WordPress! Stiahnuť teraz

Prečo by ste mali opravovať automaticky preložené webové stránky

Všetci vieme, aké ťažké je udržať krok s webovou stránkou, ktorá sa neustále mení a rozširuje. Môže byť dosť ťažké držať krok s obsahom vo vašom vlastnom jazyku, nehovoriac o snahe držať krok s automaticky preloženou webovou stránkou. Webové stránky ponúkajúce strojový preklad a nástroj Clonable (ktorý dokonca umožňuje kopírovať, prekladať a udržiavať celé webové stránky) sú čoraz populárnejšie, najmä v dobe, keď je globalizácia normou. Hoci tieto služby môžu byť užitočné, nie sú dokonalé a niekedy môžu poskytovať nepresné alebo dokonca komické výsledky. Preto je rozumné pred publikovaním automaticky preloženej webovej stránky vykonať jej korektúru.

Kedy sú automatizované preklady nespoľahlivé?

Existuje niekoľko dôvodov, prečo môžu byť automatizované preklady nespoľahlivé. Po prvé, stroje zatiaľ nedokážu pochopiť zložitosť ľudského jazyka tak dobre ako my. To znamená, že často môžu nesprávne interpretovať význam toho, čo sa hovorí, čo vedie k nepresnostiam. Okrem toho automatické preklady často narážajú na idiomatické výrazy a hovorové výrazy, čo môže viesť k chybám. Okrem toho sa na webových stránkach často vyskytujú krátke texty, ako sú položky menu, nadpisy filtrov a podobne, ktoré sú nesprávne preložené, pretože obsahujú len 1 alebo 2 slová a prekladateľ AI pre ne použil nesprávne synonymá.

Ako môžete efektívne opraviť preloženú webovú stránku?

Samozrejme, nie je praktické opravovať celú webovú stránku v inom jazyku. Môžete však podniknúť niekoľko krokov, aby ste zabezpečili čo najpresnejší automatický preklad obsahu na vašom webe. V prvom rade by ste mali využívať len renomované prekladateľské služby, ktoré používajú najnovšie technológie. Okrem toho je dobré, aby preložený obsah skontroloval niekto, pre koho je cieľový jazyk rodným jazykom. Nakoniec sa oplatí skontrolovať aj krátke časti textu na webovej lokalite, ako sú nadpisy a položky menu, pretože pri nich je väčšia pravdepodobnosť, že budú ovplyvnené nepresnosťami v preklade.

Pomocou týchto krokov môžete zabezpečiť, že automaticky preložená webová lokalita bude presná a bezchybná.

Clonable a korektúry

Klonovaním stránky na stránke Clonable vstúpite do novej krajiny v priebehu niekoľkých dní až maximálne 2 týždňov. Namiesto najímania prekladateľa, prekladania celého obsahu a vytvárania novej webovej stránky vám Clonable zabezpečí novú, preloženú webovú stránku v priebehu niekoľkých minút. Ako však Clonable zvláda korektúry?

  • Prostredníctvom nášho jednoduchého editora What you see is what you get môže ktokoľvek, dokonca aj laik bez špecifických znalostí internetu, vykonať korektúru webovej stránky a bleskovo ju vylepšiť.
  • Pomocou našich tzv. substitučných pravidiel môžete ľahko nahradiť slová alebo žargón, ktoré chcete upraviť kdekoľvek na webovej lokalite.
  • V roku 2023 bude spustený slovník, ktorý vám umožní sledovať váš vlastný žargón. Takto bude prekladateľ vždy vedieť, ako sa má vysporiadať s určitými slovami.

 


 

Máte ešte otázky?

Potom vyplňte nasledujúci formulár.

Súvisiace blogy: