🎉 Spustili sme náš nový doplnok WordPress! Stiahnuť teraz

Elektronický obchod v Belgicku

Máte holandskú stránku a chcete ju preniesť do zahraničia? Dobrým prvým krokom je expandovať k našim južným susedom a začať s elektronickým obchodom v Belgicku. V roku 2021 predstavoval 55 % elektronického obchodu nákup v zahraničí, z toho 34 % v Holandsku. Preto má určite zmysel ponúkať svoje výrobky alebo služby aj v Belgicku. Keďže hovoria rovnakým jazykom, nemusíte svoje stránky prekladať. Dávajte však pozor na niektoré výrazy: napríklad "showroom" je vo flámčine "toonzaal" a "sale" sa nazýva "solden". Vďaka týmto drobným zmenám slov belgické vyhľadávače zachytia aj vašu stránku. Medzi holandským a belgickým zákazníkom však existujú určité rozdiely. O nákupnom správaní Belgičanov na internete sa dočítate na tejto stránke.

3 najobľúbenejšie zahraničné online nákupy:
  1. Holandsko

  2. Francúzsko

  3. Čína

3 najobľúbenejšie kategórie výrobkov:
  1. Oblečenie a obuv (29%)

  2. Elektronika (16%)

  3. Krása a zdravie (15%)

3 najobľúbenejšie spôsoby platby:
  1. Platobná karta (34 %)

  2. Kreditná karta (25%)

  3. Digitálna peňaženka (Paypal, Allpay; 24 %)

Čísla: Cezhraničné prieskum zákazníkov elektronického obchodu, ktorý uskutočnila Medzinárodná poštová spolupráca (IPC)

Zaplatiť a odoslať do Belgicka

V Belgicku ľudia najradšej platia debetnou kartou. Ale iDeal tam nie je známy. Namiesto toho používajú Bancontact ako elektronickú platobnú metódu. Ak teda chcete svoju webovú lokalitu preniesť do Belgicka, je dôležité, aby ste na ňu pridali tento spôsob platby.

Na prepravu môžete zvyčajne použiť holandskú poštu. V skutočnosti je pre Belgičanov dôležité, aby sme ich zásielky jednoducho doručovali prostredníctvom známej siete PostNL s jej službami. Keďže túto spoločnosť poznajú, vytvára to dôveru, keď posielate svoje výrobky prostredníctvom spoločnosti PostNL. Táto dôvera zase prispieva k pravdepodobnosti, že si ľudia niečo kúpia z vašej webovej stránky.

Máte ešte otázky?

Potom vyplňte nasledujúci formulár.

Súvisiace blogy: